Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Brodina

Comuna Brodina, situată pe râul Suceava, este formată din mai multe sate, răspândite în Obcinile Bucovinei. Ea se învecinează cu comunele Ulma, Straja, Izvoarele Sucevei și marchează granița cu Ucraina. Populația este de 3.638 locuitori.

Comuna are o zonă importantă împădurită; drumurile rele împiedică însă venirea turiștilor în niște locuri care seamănă cu un paradis montan. Păstrăvăria de la kilometrul 12, situată în inima pădurilor, este un punct de atracție pentru oricine, dar, din păcate, necunoscut de montaniarzi. Zona nu este cu nimic mai prejos decât Vatra Dornei sau Valea Prahovei.

Cabana Sadău care aparține Direcției Silvice Suceava, este așezată în mijlocul pădurii, este o construcție deosebită, care poate fi un nou obiectiv turistic pentru cei care vor schimbarea decorului, liniștea, libertatea și pacea munților. Din păcate, actualmente este folosită doar de cei mari, care se bucură de confortul și prețurile mici, nedorind să aibă concurență celor mulți și îndreptățiți să se bucure de frumoasele coline ale Bucovinei.

În comuna Brodina activează două Ocoale Silvice, Fabrica Falcău și mai multe societăți comerciale. Nu trebuie uitată Herghelia, punct turistic important, deși autoritățile locale nu se ocupă cu promovarea ei. Putem adăuga faptul că a fost cumpărată de un pictor român, originar din România, care locuiește în Franța, căsătorit cu Dora Stănescu, văduva poetului Nichita Stănescu (Dorei îi place să boteze frumoșii cai din rasa Lipițan). Totuși statutul Hergheliei nu este încă sigur.

Râul Suceava, blând și cuminte mai tot anul, are uneori accese de furie și provoacă inundații (în 2008 - cantitatea de apă a fost de 1000 de ori mai mare decât cea normală, producând ravagii caselor de pe malurile râului). Deși lucrările de îndiguire au început, timpul trece, iar riscul unei catastrofe se păstrează, pentru că autoritățile județene au fost impresionate la început, dar au uitat prea repede.