Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Nadvirna

Mergand inapoi spre Ivano-Frankivsk treceti prin Nadvirna.
Nadvyrna (ucraineană: Надвірна, poloneză: Nadwórna; idiș: נאדווארנא Nadverne; de asemenea, menționate în continuare Nadwirna sau Nadvorna) este un oraș situat în Regiunea Ivano-Frankivsk din Ucraina de Vest. Este centrul administrativ al Raionul Nadvirnianskyi. 
 
Până la primul război mondial, Nadvyrna a fost integrat în Imperiul Austro-Ungar, în provincia Galicia. În anii interbelici, frontierele s-au schimbat și a fost anexat de către Republica Polonă a doua. Acesta a fost anexată în RSS Ucraineană de sovietici în 1939, după semnarea pactului Molotov-Ribbentrop. 
 
Nadvyrna a fost ocupată de germani în 1941, în timpul celui de al doilea război mondial. După război, a fost din nou absorbit în RSS Ucraineană. Odată cu independența sa în 1991, orașul a fost parte a Ucrainei. 
 
Orașul este situat într-o ușor deluroasă, zona verde la douăzeci mile nord-est de Munții Carpați. Exporturi majore și materii prime sunt principalele activități din oraș printre care se numără exploatarea salină, petrol și produsele petroliere, precum și cherestea. Orașul a fost popular, la rândul său, a secolului XX ca fiind o statiune de vara, cu restaurante si hoteluri. 
 
Dovada de decontare timpuriu în regiunea din jurul Nadvyrna datează din 2000 î.Hr. Numeroase descoperiri de artefacte de bronz Varsta atestă o cultură vibrantă. Orasul a fost construit în jurul castelului Pnivsky. La sfârșitul secolului al 15-Castelul a fost construit de familia nobilă Kuropat.
Orașul este menționat pentru prima dată în cronici care datează din 1589 într-un act care descrie un atac asupra locuitorilor de către tătari. În a doua jumătate a secolului al 16-lea orasul a primit statutul de conducere auto. 
 
În perioada de Halici, orașul a fost situat pe o rută comercială majoră și un birou de impozitare a fost localizat acolo.  După un atac al tătarilor, familia Kuropat a construit o cetate greu accesibilă în 1589. În 1621Opryshky sub conducerea lui Hrynia Kardash a avut baza lor de operațiuni în apropiere. În 1648, locuitorii au luat parte la insurecția cazacă în conformitate cu Bogdan Hmelnițki. 
 
În secolul al 17-lea, orașul a devenit un important centru pentru profesiile din domeniul constructiilor si, de asemenea, un important centru de comerț. cu Ungaria prin Nadvyrna 
În 1805, un tribunal a fost înființat în oraș. În secolul al 19-lea meseriile au început să fie înlocuite de producția din fabrici. Una dintre cele mai mari fabrici în Galicia pentru construcția de mașini agricole a fost construita în 1843. Aceste mașini au fost expuse la expoziția mondială ce a avut loc la Viena în 1844. 
 În 1886 depozite de petrol au fost descoperite pe plan local. În 1893, o linie de cale ferată a fost construită pentru a întări legătura cu Stanislaviv. Primul tren a călătorit pe line în data de  21 octombrie 1894. 
Nadvyrna are o biserica greco-catolica si o Catedrala romano-catolica, în numele Sfintei Treimi construita in 1599. O parohie romano-catolica a fost formată în 1609. 

În 16-secolele 17 cea mai mare parte a populației din 2233 era analfabetă. În secolul al 18-lea o școală a fost construit cu un sector de elevi germani și evrei  în numar de 100. 
Nadvyrna avut o populație evreiască mare, a cărei istorie înregistrată în oraș datează din anul 1765. Orasul este încă cunoscut pentru dinastiile sale hasidice și a familiilor rabinice, mulți dintre ei trăiesc acum în Israel. 
În 1880, un recensământ a arătat că au existat 6552 de oameni care trăiesc în Nadvyrna, dintre care 4182 (64%) au fost evrei. Dar prin 1890, au existat 7227 de locuitori, 3618 (50%) dintre ei evrei, și de 1921, au existat 6062 de locuitori, 2042 (34%) dintre ei evrei. În 1942 foarte putini dintre evreii din Nadvyrna au fost uciși în Holocaust, unele în ghetouri create în oraș, dar mulți au fost uciși ucis în lagărul de concentrare Belzec. Există o Memorialul Victimelor Holocaustului din Nadvyrna în Hirsch ,Cimitirul Staten Island, New York.
Nu departe de Nadvirna este Fortareata Pniv din secolul 17. Este una dintre cele mai neobisnuite fortarete care poate fi gasita in Precarpati. Venind spre Ivano-Frankivsk treceti prin districtul Bohorodchany din Boykivschyna (Tinutul Boyky). In apropiere de Bohorodchany puteti trece pe la Manastirea Inaltarea Crucii (Manyavskiy Skyt) construita in secolul 17 in satul Manyava de catre Yov Knyahynytskiy si Ivan Vyshenskiy. In apropierea schitului este Piatra Binecuvantata cu apa vindecatoare si putin mai departe cascada de 18 metri inaltime Manyava. Reprezinta o bucata divina a naturii primitive neantropizate. Inca un paradis al naturii virgine si aer proaspat puteti gasi in apropiere de Huta, sat care apartine de asemenea districtului Bohorodchany. In centrul orasului Bohorodchany este mostenirea arhitecturala - Biserica Dominicana Catolica, construita in 1762 si frumoasa Biserica Greco-Catolica care a fost folosita mai mult de 40 de ani ca si piata in perioada sovietica. In apropierea satului Starunya este un vulcan noroios unic. Nu departe de acest loc in 1907 au fost descoperiti un mamut si un rinocer lanos. Acum sunt expusi in Muzeele Krakiv si Lviv. Orasul Dolyna este inima tinutului Boyky. Muzeul Boyky a fost recent deschis in oras. Districtele Dolyna si Rozhnyativ reprezinta inca o zona muntoasa din regiunea Ivano-Frankivsk care se dezvolta pentru turism. La cativa km de Bolekhiv este o "opera de arta a naturii" de neegalat, binecunoscutele “Stanci ale lui Dovbush”. In Lolyn a locuit prima iubire a lui Ivan Franko, Olha Rozhkevych iar el o vizita des, in satul montan.
Satul Nebyliv din districtul Rozhnyativ este renumit pentru faptul ca cetateanul acestui sat, Ivan Pylypiv in 1891 a plecat in Canada pentru a avea mai mult noroc si a pornit emigrarea a mii de oameni din Halychyna. Aceasta regiune este tinutul natal al lui Ivan Vahylevych – membru al “Ruska Triytsya” (Tripleta Rusa).
Nu departe de Kalush in Staryy Uhryniv –mica regiune natala a lui Stepan Bandera este un complex memorial si istoric. Vizitand acest loc veti invata adevarul istoric despre miscarea de eliberare nationala din regiunea noastra si personajul bine cunoscut Stepan Bandera (simbol al luptei).
Incetul cu incetul am ajuns in Pocutia, pamantul care ne-a dat trei cunoscuti scriitori ucrainieni Vasyl Stefanyk (sat Rusiv), Les’ Martovych (sat Torhovytsya) si Marko Cheremshyna (sat Kobaky). Pokkuttya - Tinutul Raului Prut si Dnister ofera excursii cu ambarcatiuni unde se poate pescui sau admira peisajele canionului Dnister. Aceasta regiune este un loc excelent pentru sarituri (hang-gliding) si multe competitii sunt organizate aici. In Horodenka este o catedrala unica ce dateaza din secolul 18 (arhitect - Bernard Merytiny care a proiectat Catedrala Sfantul Yuriy din Lviv). In satul Serafintsi este unul dintre cele mai frumoase monumente ale lui Shevchenkodin Ucraina. Lev Bachynskiy, care a fost Vice-Presedinte al Republicii Populare Vest-Ucrainiene, s-a nascut in acest sat.
Nu am mentionat pana acum cel mai inalt munte ucrainian Hoverla (2061 m). Urcati pe Hoverla si veti vedea panorama Precarpatica superba in toata splendoarea ei. Haideti aici si va veti indragosti de tinutul nostru frumos si de oamenii ospitalieri. Ne bucuram intotdeauna sa va vedem aici.