Vreau in localitatea categoria minima
pretul maxim pentru este EURO

Verkhovyna

            Verkhovyna (ucraineană: Верховина;, poloneză: Żabie,) este un oraș situat în regiunea ucraineană de vest (provincia) din Ivano-Frankivsk. Stabilit inițial ca Żabie în 1424, orașul este situat în regiunea Hutulă din Munții Carpați numită Pocuția, pe râul Cheremosh, un afluent al Prutului.
 Verkhovyna este în prezent un important centru turistic din Ucraina. Verkhovyna poartă sensul orașului Highland. În 1918-1939, Żabie aparținut Poloniei și s-a situat în Powiat Kosów (județ) din Voievodatul Stanisławów. Pe atunci, acesta a fost unul dintre principalele centre turistice ale tarii, și atragea oameni din indepartata Anglie. Acesta a fost, de asemenea, cea mai mare comunitate rurală în Polonia (în termeni de teritoriu). După ani de reguli sovietice, satul în sine nu seamănă cu un spațiu pitoresc de munte, care a existat si în 1930. Există o biserică ortodoxă interesantă, un muzeu Hutul în Ilce și un cimitir polonez cu monumente de soldați polonezi Border Patrol Un alt important punct de atractie în Verkhovyna este muzeul Roman Kumluk.
Drumul merge din ce in ce mai sus spre trecatoare. De aici puteti admira peisajul Verkhovynei – inima tinutului Hutsul. Trecatoarea Chyvchyn creaza o granita intre Ucraina si Romania. Cu cativa km inainte de orasul Verkhovina este satul Kryvorivnya numit Atena Ucrainei deoarece multi scriitori cunoscuti, poeti si politicieni au trait aici: Lesya Ukrainka, V. Stefanyk, M. Kotsyubynskyy (a scris aici importanta nuvela “Umbrele stramosilor”), M. Hrushevskiy si altii. Puteti afla mai multe daca veti vizita muzeele lui Ivan Franko si M. Hrushevskiy, biserica veche din lemn din secolul 18, Khata-hrazhda (fortareata hutsul din lemn) si alte atractii ale satului. In satul Krasnoillya village Hnat Khotkevych (autorul “Kamyana Dusha” (temelie din piatra) a creat Teatrul Popular Hutsul. Apele minerale locale medicinale si vindecatoare “Burkut” si “Verkhovynska” au fost intotdeauna cunoscute nu numai in Ucraina ci si in intrega Europa.
 Pe drumul de intoarcere spre Ivano-Frankivsk veti trece prin peisaje montane pitoresti pline de inspiratie divina si veti ajunge in Vorokta – centrul de schi. Pe partiile Vorokhta sunt organizate multe competitii nationale si internationale. Vorokhta este o statiune de sezon.
Este destul de dificil sa gasiti asemenea privelisti ca si cele de pe drumul din Vorokhta spre Yaremche – pe margine peretii montani ce se revarsa asupra drumului si efervescentul rau Prut care curge spre fundul defileului pe cealalta parte a drumului. Yaremche este o perla a muntilor Carpati.